Kategoria Kaikki artikkelit

Markkinoinnin merkitys

Markkinoinnin rooli organisaatiossa. Mikä markkinoinnissa on tärkeää? Tällä videolla kerron aiheesta enemmän. Markkinoinnin tulisi olla ydin-, ei tukitoiminto kaikenlaisissa yrityksissä. Liian usein markkinointia aletaan miettiä vasta valmiin tuotteen tai palvelun äärellä, vaikka markkinointiasioita olisi syytä miettiä jo alun ideointivaiheessa. On vaikea myydä tuotetta, jolle ei ole kysyntää tai se ei erotu vastaavista tuotteista millään tavalla. Differointi eli erilaistaminen tapahtuu parhaiten, kun tuotteen markkinointia ja myyntiä mietitään alusta alkaen. Joskus voi jopa käydä niin, ettei työstössä olevaa juttua kannatakaan toteuttaa, vaan ottaa kokonaan uusi idea kehittelyyn.

Suora linkki Vimeoon tässä.


Tutustu myös dataohjaukseen markkinoinnissa ja myynnissä.

Home » Kaikki artikkelit

Infoa minusta: videoesittely

Tässä vähän infoa minusta, kuka minä olen ja mitä teen. Suora linkki Vimeoon tässä.


Olen kädet saveen -tekijä samalla, kun suunnittelen pidemmän aikavälin strategisia toimenpiteitä ja KPI-mittareita. Esimiesroolissa olen esimerkillä johtava, empaattinen ja kannustava, uskallan myös puuttua epäkohtiin ajoissa. Olen koko 20v. markkinointiurani aikana ehtinyt tehdä sekä työsuhteissa että yrittäjänä kaikenlaista. Olipa työssä sitten Excelin tehokäyttöä, projektinhallintaa, työtapojen kehittämistä, markkinoinnin ja myynnin tehostamista, johdon sparrausta, verkkoliiketoiminnan perustamista, visuaalisten ilmeiden ja digimarkkinoinnin toteutusta tai asiakasprofilointia, minulla on siitä näyttöjä. Tavoitteellinen myyntityökään ei ole minulle vierasta, olen usein hoitanut myös arjen kriisiviestintää ja selvittänyt erilaisia reklamaatiotilanteita.


Minut tunnetaan rohkeana, monitaitoisena ja ratkaisukeskeisenä tyyppinä, joka tarttuu sanoista tekoihin. Luovin laajasti työelämää kokeneena erilaisissa yhteisöissä ja uutta draivia saan valtakunnallisen markkinointialan ammattijärjestön puheenjohtajapestissä. Aika usein arjessa toimin tulkkina ammattikieltä ja lyhenteitä suoltavien osaajien ja selkokieltä kaipaavien asiakkaiden välillä. Nykyisin yksi suosituimmista yrityskoulutusaiheistani on digimarkkinointi, sillä pystyn havainnollistamaan käytännönläheisesti arkeen sovellettavaa digistrategiaa ja sekä työkaluja Facebook Suitesta, optimoinnista ja uutiskirjesoftista display-mainoksiin. Innostun helposti uusista teknisistä ratkaisuista ja sovelluksista, niinpä opettelen alati uutta myös vapaa-ajallani työn ohessa. Käytän näppärästi erilaisia laitteita, CRM/CMS-järjestelmiä ja mm. Googlen, Microsoftin sekä Adoben Creative Cloudin softia.


Olen kiinnostunut brändin, tuloksen ja työnantajamielikuvan pitkäjänteisestä kehittämisestä, mutten pelkää tarttua toistuviinkaan arjen rutiineihin. Nautin siitä, että saan haastaa itseäni työssä monella tapaa ja hyödyntää ongelmanratkaisutaitojani, oli tehtävä asia missä mittaluokassa tahansa.Täällä on juttua siitä, mitä tarkoittaa dataohjautuvuus markkinoinnissa ja myynnissä.

Home » Kaikki artikkelit

MarkkinointiKollektiivi -yhteistyöt

MK & DigiMaMa

MKcollaboration eli kumppanuus MK:n kanssa. MarkkinointiKollektiivi on kumppani, jonka kanssa teen tiivistä yhteistyötä DigiMaMassa. Minulla on paljon muitakin yhteistyökuvioita, mutta täältä löytyy MK:n kanssa toteutettuja sisältöjäni. MKcollaboration -sivulta löydät kootusti sisältöjä, joita olen ideoinut ja toteuttanut. Pyrin aina saamaan tilaisuuksiin mukaan sellaisia puhujia, joilla on kulloisestakin aiheesta vahva kokemus.

Olen kirjoitellut MK:n Kipinävuoro-blogiin ja järjestänyt DigiMaMan edustajana verkossa useita erilaisia live-tapahtumia, julkaisuja ja podcasteja. Tässä muutamia esimerkkejä työni tuloksista.

MKcollaboration kuvituskuva

Jos haluat tutustua muihin töihini, löydät lisää CV:stä ja portfoliostani.


MK EVENT: Oman osaamisen hinnoittelu ja myyminen


MK Aamukahviseura: Itsensä johtaminen ja energiaa arkeen

(Taneli Rantala, Lifted ja Johanna Juntunen, DigiMaMa)


MK Kipinävuoro

Blog: Kauhuskenaarion kautta kehitysehdotuksiin – mikä vaivaa markkinointia?


MK Kipinävuoro

Blog: Miksi niin usein oletetaan, että työtä pitäisi tehdä maksutta?


Home » Kaikki artikkelit

Inspiration Market

Inspiration Market -logo

Yrittäjätapahtuma Inspiration market Tampereella oli kokonaan minun organisoimani ja mukaan saatiin verkostoistani lukuisia yhteistyökumppaneita. Tein myös tapahtuman verkkosivut: www.inspirationmarket.site

Sivuilta voi tutusta tapahtumaan paremmin. Neuvottelin yhteistyökumppanit, tein verkkokaupan, toteutin kaikki käytännön järjestelyt ja juonsin tapahtuman.


Home » Kaikki artikkelit